Marängsviss av Dessert- och Chokladmästaren Magnus Johansson
Ingredienser
Maräng
100 g äggvita
160 g strösocker
Till servering
0.5 l vaniljglass
3 dl vispad grädde
3 dl chokladsås
Gör så här
1. Vispa ägg och socker till en styv maräng.
2. Dela marängen på 3 alternativt 4 och tillsätt karamellfärg eller ta vad du har till exempel nescafé, kardemumma eller kanel.
3. Spritsa sedan upp som ägg på bakplåtspapper och baka i 90 grader till marängerna känns torra ca 3 timmar.
4. Varva maränger, glass, grädde och chokladsås. Servera.
ett recept från tv 4 nyhetsmorgon 2010-04-02
Rekommenderas
-
Affogato – Vaniljglass, espresso och citrondecember 29th, 2022
-
Amerikanska pannkakor med glass och bär!december 23rd, 2022
-
Crème caramel-glass med karamelltopping och Kolassåsdecember 30th, 2021
-
MATCHAGLASSdecember 23rd, 2021
-
GLAD SOMMAR – med gräddglass och jordgubbarjuni 24th, 2021