GlassAkademin.se – Ställen, Recept & Maskiner

RECEPT

Polkagrisglass

Polkagrisglass är en riktigt god klassiker som funkar på barnkalaset för både vuxna, småparvlar och kvinnor i varierande åldrar.

Det här behöver du:
2,5 dl vispgrädde
2,5 dl mjölk, 3%
6 äggulor
1 dl socker
1 msk glukos
150 gram polkagrisar

Så här gör du:
Blanda grädde, glukos och mjölk i en kastrull och låt detta koka upp, ställ det åt sidan.
Vispa äggulor och socker pösigt och tillsätt gräddmjölken till äggsmeten under vispning.

Häll tillbaka glassmeten i kastrullen och värm detta på svag värme tills det börjar tjockna och glassmeten når strax under kokpunkt, dvs 85 grader, det får inte koka.

Krossa därefter polkagrisarna och mixa dem till ett fint mjöl och blanda ner i glassmeten.(krossa några till lite större bitar till att ha som dekoration när du serverar)

Kyl glassmeten i vattenbad och ställ därefter in den i kylskåpet så att den blir helt kall, gärna över natten

Kör sedan glass-smeten i glassmaskinen och när den är klar så häller du antingen upp den i en form och frys den några timmar eller så äter du och dina kompisar upp den direkt! Urgott

Alternativet om du inte har någon glassmaski så häller du över smeten i en form som passar i både storlek och in i frysen. Täcke över med plastfilm och låt stå i frysen i minst 3 timmar. Rör om försiktigt emellanåt. Efter de tre timmarna eller lite längre så låt glassen tina en liten stund tills det är dags att servera. Rör om var tjugonde minut i 3–4 timmar.

Garnera med finkrossade polkagrisar..

Rekommenderas