GlassAkademin.se – Ställen, Recept & Maskiner

RECEPT

SemmelChurros med Apelsinmandelmassa och Glass

Churros, glass med mandelmassa med apelsinsmak är glimrande gott tillsammans i en ljuvlig semla. Dra hem hela familjen och laga semmelchurros och njut hela helgen.

cirka 8 st 30 min + 1,5 tim i kylen

så här gör du
1. Värm mjölk och smör i en kastrull på medelvärme tills smöret smält. Tillsätt salt, socker och kardemumma och koka upp.

2. Lyft kastrullen av plattan, blanda i mjölet och rör tills degen går ihop. Blanda därefter i äggen ett i taget och ställ degen kallt cirka 1 timme tills degen satt sig.

3. Förse en spritspåse med en bred tyll, ca 1 cm i diameter, eller klipp hål i en plastpåse. Fyll med smeten och spritsa ut rundlar på en lätt oljad och slät skärbräda. Ställ dem i frysen ca 30 minuter eller tills degen känns någorlunda fast.

4. Värm upp frityrolja till 180°. Fritera dina churros någon minut på varje sida tills de är gyllene. Lyft upp dem med en hålslev och låt rinna av på en bädd av hushållspapper.

5. Fyllning (se nedan): Riv mandelmassan i en bunke och blanda med mjölken tills du får en bredbar kräm. Riv cest från en till två ekologiska apelsiner – men glöm inte att tvätta dem först. blanda ner apelsincesten i mandelmassan. Dela churrosen så att du får små lock. Bred ett lager mandelmassa på botten och portionera glassen ovanpå. Sätt på locket och pudra med florsocker.

det här behöver du (och vill du göra fler churros så dubblar du volymerna)
1,3 dl mjölk
60 g smör
1/2 tsk salt
1,2 msk strösocker
½ tsk stött kardemumma
1,3 dl vetemjöl
3 ägg
olja till fritering

Fyllning
100 g mandelmassa
2 – 3 msk mjölk
1,5 liter vaniljglass eller pannacottaglass – gör själv eller köp. Recept och Ställen hittar du här på Glassakademin
florsocker till dekoration

 

 

 

 

bilden är lånad av popsugar

Rekommenderas