GlassAkademin.se – Ställen, Recept & Maskiner

GLASSPINNEN

Magnus Andersson´s Glasspinne

Magnus Andersson är medgrundare och delägare i inredningsbyrån RUMRUM och krönikör på Galore Magazine där han bland annat skriver om inredningsmiljö och belysningsdesign.

Eftersom jag inte bara älskar att äta mat utan även att laga mat är glass för mig mycket mer än en svalkande godbit i sommarvärmen. Att laga god mat handlar mycket om att planera, hitta bra råvaror och framförallt att ha roligt och trivas i köket. Samma gäller med glass och andra desserter.

Mitt bästa glassminne får nog därför bli något jag själv förberett och kört i den glassmaskin jag fick i julklapp för några år sedan av min käraste.

Receptet fick jag egentligen tag i många år tidigare och jag har testat att göra denna fantastiska fikonglass vid flera tillfällen. Vid nyår 2010 bjöd vi kära vänner till middag och fikonglass med chokladbakelse stod på menyn. Det var först då allt blev perfekt! Bra temperatur på äggsmeten, lagom mogna fikon och tack vare min gode vän och vinexpert Suvad så fick vi inte bara avnjuta en fantastisk dessert utan även dricka ett magiskt portvin till.

Det grämer mig än idag att ingen av oss minns namnet på detta portvin. Det var ju i och för sig inte det enda vin som förtärdes den kväll, men kanske är det just därför denna kombo lustigt nog förblir ett oförglömligt glassminne vi delar med våra vänner.

 

Rekommenderas

Kommentera

You must be logged in to post a comment.