GlassAkademin.se – Ställen, Recept & Maskiner

KOLASÅS, CHOKLAD & ANDRA TILLBEHÖR

Våffeldagen

 

Skär Odense Mandelmassa Lyx i små bitar och rosta i en torr panna. Skär glassen i tärningar och vänd mandelmassan och finhackad choklad i glassen. Lägg glassen i frysen i minst en timme och grädda våfflorna.

Chokladsåsen gör du precis innan serveringen. Vid servering dekoreras var tallrik, som på bilden, med 2 våfflor med glass mellan. Dekorera med hemmagjord chokladsås eller med en kolasås.

Ett recept från Odense Marcipan

Kanogoda Citron- och lakritsvåfflor av Magnus Johansson

Blanda vetemjöl och bakpulver i en skål.
Tillsätt ägg, socker och mjölk. Vispa till en jämn smet.
Tillsätt det avsvalnande smöret samt citronrasp och lakritsgranulat.
Hetta upp våffeljärnet. Pensla med lite smör före första laggen.
Grädda våfflorna och servera med färska hallon och vaniljsås.

 

Rekommenderas

Kommentera

You must be logged in to post a comment.