Våffeldagen
Skär Odense Mandelmassa Lyx i små bitar och rosta i en torr panna. Skär glassen i tärningar och vänd mandelmassan och finhackad choklad i glassen. Lägg glassen i frysen i minst en timme och grädda våfflorna.
Chokladsåsen gör du precis innan serveringen. Vid servering dekoreras var tallrik, som på bilden, med 2 våfflor med glass mellan. Dekorera med hemmagjord chokladsås eller med en kolasås.
Ett recept från Odense Marcipan
Kanogoda Citron- och lakritsvåfflor av Magnus Johansson
Blanda vetemjöl och bakpulver i en skål.
Tillsätt ägg, socker och mjölk. Vispa till en jämn smet.
Tillsätt det avsvalnande smöret samt citronrasp och lakritsgranulat.
Hetta upp våffeljärnet. Pensla med lite smör före första laggen.
Grädda våfflorna och servera med färska hallon och vaniljsås.
Rekommenderas
-
Hasselnötskräm! Som Nutella – fast bättre!mars 8th, 2021
-
Kladdkakanovember 7th, 2018
-
Lakritssåsmaj 27th, 2017
-
Frasvåfflormars 24th, 2017
-
CHOKLADSÅS MED LIKÖRjanuari 16th, 2016